All Inclusive winterzon: Een aantal topbestemmingen

In de koude wintermaanden is een heerlijke warme zonvakantie nóg aanlokkelijker. Wanneer thuis de blaadjes van de bomen vallen en de temperaturen behoorlijk inzakken, smacht je natuurlijk naar wat meer zonnestralen. Niet gek dus dat all inclusive winterzonvakanties behoorlijk populair zijn. Maar wat is dan de juiste bestemming voor deze vakantie? Waar is het nog warm? En zonnig? En welke bestemming heeft de perfecte balans tussen afstand/reistijd, klimaat, prijs/kwaliteitsniveau en andere elementen? Ik neem je mee langs de fijnste all inclusive winterzonbestemmingen.

Waar moet ik naartoe?

In de zomer, voorjaar en de herfst (bij sommige bestemmingen) is de temperatuur namelijk nog meer dan fijn en geschikt voor een lekker warme zonvakantie.

In de winter verandert dat en zul je verder moeten reizen voor een goede temperatuur. Daarom neem ik de reistijd in combinatie met het klimaat mee als een heel belangrijk element in deze lijst. Veel bestemmingen zullen dan ook op de middellange afstand te vinden zijn (in plaats van je de halve aardbol over te sturen). Voor lekker weer in de winter hoef je namelijk niet per sé heel ver te reizen.

All inclusive in de winter is anders dan in de zomer

Wellicht is het je al eens opgevallen dat het aanbod van all inclusive in de wintermaanden niet hetzelfde is als tijdens de zomermaanden of het hoogseizoen. Zeker op bestemmingen waar het hoogseizoen buiten de wintermaanden valt (en het dus een stuk rustiger is) wordt soms gekozen voor een uitgedund aanbod.

Denk dan aan gesloten spa en/of wellness, aangepaste beschikbaarheid van drankjes en cocktails, gesloten horeca-punten (niet alle à-la-carterestaurants open) en andere, vrij teleurstellende zaken.

Vooral in Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden), Italië, Turkije, Tunesië en Griekenland zul je dit tegenkomen.

All inclusive vakantie Aruba

ABC-Eilanden

Reistijd: 8-9 uur vliegen

Temperatuur in de winter: 26-28 graden

De ABC-eilanden staan natuurlijk al sinds jaar en dag bekend als dé warme tropische bestemmingen en ook in de wintermaanden is het hier meer dan lekker toeven. Hoewel de eilanden zeker wat verder reizen zijn dan andere landen op de lijst, mogen ze niet ontbreken!

De prachtige stranden van Aruba en het uitstekende aanbod van goede en superrelaxte all-inclusive hotels en resorts maken het eiland zeer gewild. Ook op Curaçao zijn tal van fijne all-inclusive resorts te vinden en is het gezellig druk in de wintermaanden.

Bonaire is een wat minder grote all-inclusive bestemming, maar heeft een prima resort dat deze formule aanbiedt, waarmee je (wat mij betreft) een van de mooiste ABC-eilanden kunt combineren met het gemak van all-inclusive.

All inclusive vakantie ABC-Eilanden

Kaapverdië

Reistijd: 5 uur vliegen

Temperatuur in de winter: 27-28 graden

Sinds een jaar of vijf is Kaapverdië dé onbetwiste super bestemming voor een warme wintervakantie. Vooral op Sal (en in mindere mate Boa Vista) is een ruim aanbod van hele goede all inclusive resorts te vinden. Zo is er het Meliá Tortuga Beach Resort en het RIU Palace Santa Maria die erg populair zijn en hele goede reviews krijgen.

Lekker relaxen aan de lange brede stranden, eten en drinken zoveel je wil en natuurlijk genieten van alle voorzieningen. Over het algemeen bestaat het aanbod op Sal uit wat luxere vier- en vijfsterrenhotels en resorts en hier gaat je dan ook niets tekortkomen.

Overdag is de temperatuur fijn en is de zon behoorlijk warm. ‘s Avonds blijft het aangenaam. Een lange broek kun je wel thuislaten! Een belangrijk element hier is de reistijd die met vijf uur heel comfortabel is. Toch zien we de prijzen voor vakanties naar Kaapverdië steeds verder stijgen en is het niet meer zo’n goedkope bestemming als het voorheen was. Daarvoor moet je naar de volgende bestemming op onze lijst.

All inclusive vakantie Kaapverdie

Gambia

Reistijd: 5 uur vliegen

Temperatuur in de winter: 28-29 graden

Voor veel mensen is Gambia een beetje een vreemde bestemming. Toch is dit Afrikaanse land een van de beste bestemmingen voor je winterzonvakantie. In de winter is het hier namelijk heerlijk warm en door de wat hogere luchtvochtigheid voelt het ook ‘s avonds meer dan warm en aangenaam aan.

Sinds een aantal jaar zijn er een aantal prachtige all inclusive resorts (bijvoorbeeld Tamala Beach Resort en Sunset Beach) verschenen die direct aan het strand liggen en uitzonderlijk goede reviews krijgen als ‘t gaat over de kwaliteit van het eten en drinken, de service en de voorzieningen.

Tel daar dan bij op dat Gambia toch een heel stuk goedkoper is om te boeken dan veel andere bestemmingen en dat het op een comfortabele vijf uur vliegen ligt en je snapt dat wij vinden dat je de winter hier uitstekend kunt doorbrengen.

All inclusive vakantie Gambia

Egypte

Reistijd: 4 uur vliegen

Temperatuur in de winter: 23-24 graden

Egypte is qua afstand de all inclusive winterzonbestemming die een stuk dichterbij is en ook erg populair is in de winter. Op zo’n 4 uur vliegen liggen immers honderden meer dan uitstekende en goed beoordeelde all inclusive resorts in verschillende plaatsen zoals Sharm el Sheikh, Hurghada, El Gouna or Marsa Alam.

Qua prijsstelling is Egypte heel erg interessant en boek je relatief voordelig. Voor liefhebbers van duiken is er heel veel te zien en te doen en als je cultuur en historie wil ervaren moet je zeker een excursie boeken. Of beter nog, je all inclusive vakantie combineren met een nijlcruise (deze worden ook aangeboden op basis van all inclusive) die je langs heel veel highlights van ‘t oude Egypte brengt.

Toch is het wel goed om rekening te houden met het feit dat het overdag inderdaad zomaar 23 a 25 graden kan worden in de zon, het ‘s avonds en in de namiddag flink kan afkoelen tot ruim onder de 20 graden waarmee het ineens behoorlijk fris wordt.

All inclusive vakantie Egypte

Zanzibar

Reistijd: 8-9 uur vliegen

Temperatuur in de winter: 28-29 graden

De bounty stranden van Zanzibar kom je sowieso regelmatig tegen op social media. Met wuivende palmbomen, goudwitte stranden en tal van leuke hotels en resorts langs de kust is dit Afrikaanse eiland een van de meest populaire all inclusive bestemmingen op de Europese markt. Een van de fijnste resorts hier is het Seacliff Resort & Spa.

En ja, met zulk heerlijk weer, een unieke cultuur en vibe met de leuke locals, veel mogelijkheden voor excursies en de perfecte kans om je all inclusive strandvakantie te combineren met wat wildlife in Tanzania is Zanzibar inderdaad een bestemming die zeker hoog op jouw lijstje voor een all inclusive winterzon moet staan.

All inclusive vakantie Zanzibar

Canarische Eilanden

Reistijd: 3,5 uur vliegen

Temperatuur in de winter: 22-23 graden

Een fijne all inclusive winterzonvakantie op de Canarische Eilanden is niet moeilijk te vinden. Naar eigenlijk alle grote eilanden worden veel all inclusive vakanties aangeboden. De enige afwezige is La Palma, waar niet al te veel aanbod te vinden is (maar wel wat).

Tenerife, Gran Canaria, maar ook Fuerteventura en Lanzarote zitten vol met lekkere resorts om te genieten. Zowel in het wat goedkopere drie-sterrensegment als in luxere vier- en vijfsterrensegment is meer dan genoeg aanbod te vinden. En met een dikke drie uur vliegtijd is deze eilandengroep ook heel geschikt voor een wat kortere vakantie.

De Canarische Eilanden zijn qua zonzekerheid en temperatuur de meest risicovolle bestemmingen op deze lijst. In de winter kun je het hier heerlijk hebben met veel zon en warme dagen. Maar met wat pech, is het hetzelfde weer als in Nederland. Voor meer warmte en meer zonzekerheid moet je echt zuidelijker zijn.

All inclusive vakantie Zanzibar